ភាគច្រើនអាហារមួយប្រភេទនេះ
គេតែងតែធ្វើនៅថ្ងៃសែនចិន ប៉ុន្តែថ្ងៃនេះ Cambodia
Recipe និងបង្ហាញពីវិធីធ្វើម្ហូបមួយមុខនេះគឺ ឆាមីសាច់មាន់។
ដូច្នេះសូមអនុវត្តទាំងអស់គ្នាដូចខាងក្រោម៖
+ គ្រឿងផ្សំ
- មី ២៥០ក្រាម (មីបន្ទះ)
ស្រុះ ៣-៤នាទី
- សាច់មាន់
២០០ក្រាមហាន់ចំណិត
- ម្ទេសប្លោក
១ចំហៀងផ្លែហាន់បញ្ឆិតស្តើង
- យិនឆាយ
១ដើមហាន់បញ្ឆិតស្តើង
- ខាត់ណាខៀវ
១ដុំតូចចិតចំណិត (ស្រុះ)
- ស្ពៃតឿ ២គុម្ព
- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ
១ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល
កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប្រេងខ្យង ២ស្លាបព្រាបាយ
- ម្សៅស៊ុបមាន់
កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រាបាយ
+ វិធីធ្វើ ៖
១.
ដំបូងយកសាច់មាន់មកលាយគ្រឿងផ្សំមួយមុខពាក់កណ្តាល (ម្សៅស៊ុបមាន់, ប្រេងខ្យង, ស្ករស,
អំបិល, ទឹកស៊ីអ៊ីវ) លាយចូលគ្នាឲ្យសព្វ។
២.
យកមីមកដាក់ស្រុះរួចហើយលាងទឹកត្រជាក់
បន្ទាប់មកយកគ្រឿងដែលនៅសល់ពីលាយជាមួយសាច់មាន់ដាក់លាយ
ជាមួយមីឲ្យសព្វ។
៣. ដាក់ប្រេងឆាចូលក្នុងឆ្នាំងខ្ទះ
១ស្លាបព្រាពេលក្តៅដាក់ខ្ទឹមស ពាក់កណ្តាលចូលឆាឲ្យឈ្ងុយដាក់សាច់មាន់ចូលឆាឲ្យឆ្អិន
ប្រហែលជា ៣-៤នាទី។
៤. យកខាត់ណាខៀវ, ស្ពៃតឿ, យិនឆាយ
និងម្ទេសដាក់ចូលឆាឲ្យបន្លែស្រពាប់ស្មានមើលប្រហែលជា
២នាទីដួសទុកសិន។
៥.
យកប្រេងឆានៅសល់ដាក់ឆាជាមួយខ្ទឹមសដូចមុនពេលខ្ទឹមឈ្ងុយ
ហើយដាក់មីចូលឆាប្រហែលជា
៥នាទីយកសាច់មាន់ដែលឆាជាមួយបន្លែឆ្អិនរួចហើយដាក់ចូលឆា
បញ្ចូលជាមួយគ្នាឲ្យសព្វជាការស្រេច៕