របៀបចំហុយខ្យងឲ្យមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងមានអនាម័យ


គ្រឿងផ្សំ៖
       - ខ្យង
       -  រំដេង
       - គុលស្លឹកគ្រៃ
       - ស្លឹកក្រូចសើច
       - ម្ទេស
       - ក្រូចឆ្មា
    អំបិល
វិធីធ្វើ៖
-       - យកគុលស្លឹកគ្រៃ និងមើមរំដេងដំឲ្យទួកបន្តិច។
-       - យកគុលស្លឹកគ្រៃ និងមើមរំដេងដែលបានដំរួច និងស្លឹកក្រូចសើច ក្រាលនៅបាតឆ្នាំង។
-       - រៀបខ្យងដាក់ពីលើគុលស្លឹកគ្រៃ មើមរំដេង និងស្លឹកក្រូចសើចដែលយើងបានរៀបរួចនៅក្នុងឆ្នាំង។
-       - បុកម្ទេស និងអំបិលឲ្យម៉ត់ រួចហើយយកទៅលាយជាមួយទឹកក្រូចឆ្មា (មួយកូនចានចង្កឹះ) ស្រោចពីលើ ខ្យង ដែលយើងបានរៀបចំនៅក្នុងឆ្នាំង។
-       - ប្រើភ្លើងតិចៗ ដើម្បីឲ្យខ្យងព្យាយាមស្រូបទឹកក្រូចឆ្មា អំបិល និងម្ទេស ពេលនោះខ្យងនឹងបញ្ចេញចោល នូវរាល់កាកសំណល់ដែល់មិនស្អាត ហើយសាច់ខ្យងស្វិត និងមានអនាម័យល្អ៕