+ គ្រឿងផ្សំ៖
– ស្ពៃបូកគោ
– ការ៉ុត
– ទំពាំងបារាំង
– ផ្សិតម្ជុល
– ត្រសក់
– ប៉ាតេ
– ទឹកម្ទេស
– ខ្ទឹមស ៤កំពឹស
– ស្លឹកជីរវ៉ាន់ស៊ុយ
– ម្ទេស ៣គ្រាប់
– ទឹកខ្ទឹម ១ស្លាបព្រាបាយ
+ វិធីធ្វើ៖
– បកសន្ទាប់ស្ពៃបូកគោ រួចដាក់ស្រុះវាឲ្យទន់ល្មម, ហាន់ការ៉ុត ត្រសក់ និងសាច់ប៉ាតេជាចំណិតប្រវែងប៉ុនកូនដៃ ទំពាំងបារាំងកាត់វាប្រវែងកូនដៃ រួចយកការ៉ុត ទំពាំងបារាំង និង ផ្សិតម្ជុលស្រុះ ឲ្យឆ្អិនល្មម។
– យកសន្ទាប់ស្ពៃបូកគោ ពុះវាពាក់កណ្ដាលតាមបណ្ដោយជាពីរៗ រួចរៀបការ៉ុត ផ្សិតម្ជុល ត្រសក់ ទំពាំងបារាំង ប៉ាតេ កាត់ទទឹងស្រទាប់ស្ពៃបូកគោរួចមូរវារៀបដាក់ចាន។
– យកចានចង្កឹះមួយដាក់ទឹកម្ទេស ទឹកខ្ទឹម ហាន់ម្ទេស ស្លឹកជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមស ដាក់កូរឲ្យសព្វ ពេលញ៉ាំយកបន្លែខ្ចប់ប៉ាតេជ្រលក់ជាមួយទឹកម្ទេស ៕