ក្រពះជ្រូកស្ងោរគីមឈី

+​គ្រឿងផ្សំ៖​

ក្រពះ​ជ្រូក ៥​ខាំ​

ខ្ទឹមស (​ចិញ្ច្រាំ​ដុំធំៗ​)

ទឹក ១​លីត្រ​

ប្រេងឆា​

ម្សៅ​ម្ទេស ២០​ក្រាម​

ស្ករ ៥០​ក្រាម​

ទឹកស៊ីអ៊ីវ ៥០​មី​លី​លីត្រ​

ម្សៅ​ផ្សំ​រសជាតិ កន្លះ​ស្លាបព្រា​បាយ​

ទឹកម្ទេស​កូ​រ៉េ ២​ស្លាបព្រា​បាយ​

ខ្ទឹមបារាំង ៥០​ក្រាម (​ហាន់​ធំ​)

គីម​ឈី ៥​ខាំ​

+​របៀប​ធ្វើ​៖

ដាំទឹក​ឲ្យ​ពុះ​ដាក់​ក្រពះ​ជ្រូក​ស្ងោរ​១​នាទី រួច​ស្រង់​ចេញ យកមក​លាង​ទឹកឲ្យ​ស្អាត​។​

ដាំ​ឆ្នាំង​ដាក់​ប្រេងឆា ខ្ទឹម​បំពង​អោយ​ប្រែ​ពណ៌ សឹម​ចាក់ទឹក​ចូល រួច​ដាក់​ម្សៅ​ម្ទេស ស្ករ ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅ​ផ្សំ​រសជាតិ និង​ទឹកម្ទេស​កូ​រ៉េកូ​រឲ្យ​សព្វ រួច​ដាក់​ក្រពះ​ជ្រូក​ចូល​ស្ងោរ​ប្រហែល ៤៥​នាទី​។​

បន្ទាប់មក​ដាក់ ខ្ទឹមបារាំង និង​គីម​ឈី​ចំអិន ១៥​ទៅ​២០​នាទី​ទៀត​សឹម​ស្រង់​ក្រពះ​ជ្រូក​ចេញ ហាន់​ជា​ចំណិត​តូច​ល្មម​ជាការ​ស្រេច​៕