កាលនៅស្រុកខ្មែរ ចេះចំអិនតែម្ហូបធម្មតា ដូចស្ងោរ ឆា
ញាំ ជាដើម របស់ណាពិបាកធ្វើ ទៅទិញពីផ្សារមកញ៉ាំស្រាប់ៗ។
នៅពេលមកដល់ស្រុកគេ រៀនធ្វើម្ហូបសព្វគ្រប់… បើមិនខំ មិនបានរបស់ឆ្ងាញ់ញ៉ាំទេ! ឥឡូវចេះធ្វើទាំងណែមត្រីទៀត!
តែមិនមែនខ្ញុំទេ ជាស្នាដៃប្តីនិងកូន :
គ្រឿងផ្សំ៖
§
ជាធម្មតាគេប្រើត្រីរ៉ស់
ឬ ត្រីស្លាត ដោយ ជន្លាសយកតែសាច់ ៦០០ក្រាម
§
ស្ករស
២ស្លាបព្រាបាយ អំបិល ១ស្លាបព្រាបាយ
§
រំដេង
៣មើម ខ្ទឹមស១មើម
§
ម្ទេស
§
ស្លឹកកន្ទួត
(បើមាន)
§
ថង់ប្លាសស្ទិចទុកច្រក
របៀបធ្វើ៖
§
បុកឬកិនរំដេង
និងខ្ទឹមសចូលគ្នាអោយម៉ត់។
§
ហាន់សាច់ត្រីជាចំណិតតូចៗ
រួចបុកឬកិនអោយម៉ត់ដែរ។
§
លាយសាច់ត្រីដែម៉ត់ហើយជាមួយរំដេង
និងខ្ទឹមស ដាក់ស្ករស និងអំបិលចូល រួចច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វ។
§
ច្រកដាក់ថង់ដោយសង្កត់អោយណែន
និងបង្កប់ម្ទេស និងស្លឹកកន្ទួតតាមបរិមាណដែលអ្នកចូលចិត្ត
រួចចងអោយជិតកុំអោយចូលខ្យល់។
§
ទុក
២ថ្ងៃ២យប់ ដោយមិនអោយត្រូវកំដៅថ្ងៃ និងមិនដាក់ក្នុងទូរទឹកកក សាច់ត្រីនឹងឆ្អិនហើយឡើងជូរឆ្ងាញ់អាចបរិភោគបាន៕