វិធីធ្វើឆាក្តាមថ្មដែលខ្ញុំរៀននៅពេលឈរមើលគេឆាអោយនៅក្នុងផ្សារលើ
ក្រុងព្រះសីហនុ រួចហើយក៏យកមកអនុវត្តតាមទើបចេញបានមួយចានដូចក្នុងរូបខាងលើ។
មើលទៅដូចជាគោកបន្តិច សំរាបអ្នកចូលចិត្តឆាដែលមានទឹកឆា
ប៉ុន្តែនៅពេលចំអិនគ្រាន់តែថែមទឹកអោយច្រើនបន្តិចទៅជាការស្រេចហើយ។
គ្រឿងផ្សំ៖
-
ក្តាមថ្ម
-
ម្រេចខ្ចី ស្លឹកខ្ទឹម
-
អំបិល ស្ករ ទឹកត្រី(មិនបាច់ប្រើក៏បាន)
ប្រេងឆា ប្រេងខ្យង ម្រេច
របៀបចំអិន៖
១.
លាងក្តាមអោយស្អាត។ បកស្នូកចេញ ដកស្រកីចេញអោយស្អាតរួចកាត់ក្តាមមួយជាបួន។
២.
ដំបំបែកសំបកដង្កៀបដើម្បីងាយបរិភោគ។ លាងម្រេចខ្ចី និងស្លឹកខ្ទឹម។
៣.
យកក្តាមទៅចំហុយ ប្រមាណ៥នាទី។
៤.
លាយគ្រឿង អំបិល ស្ករ ទឹកត្រី ប្រេងខ្យង
រួចភ្លក្សមើលអោយមានរសជាតិប្រៃផ្អែមច្បាស់។
៥.
កាត់ស្លឹកខ្ទឹមរាងវែងៗបន្តិច
៦.
ដាក់ប្រេងឆាចូលខ្ទះ (ច្រើនបន្តិច) ទុកអោយក្តៅដាក់ម្រេចខ្ចីចូល រួចចាក់គ្រឿងដែលលាយចូល
ឆាត្រលប់ចុះឡើងពីរបីត្រលប់ ចាក់ក្តាមដែលចំហុយរួចចូល
ដាក់ទឹកបន្តិចឆាអោយចូលគ្រឿងសព្វ រួចដាក់ស្លឹកខ្ទឹមចូលជាការស្រេច៕