គ្រឿងផ្សំ ៖
- សំបកប៉កពា (តូច)
- សាច់ជ្រូកសុទ្ធ
- បង្គាក្រៀម
- មើមត្រាវ
- ការ៉ុត
- សណ្តែកដីលីង
- សណ្តែកបណ្តុះ
- ពងមាន់ ១
- អំបិល ស្ករ ទឹកត្រី(មិនបាច់ប្រើក៏បាន) ប្រេងឆា ប្រេងខ្យង ។
របៀបចំអិន ៖
- ចិញ្ច្រាំសាច់ជ្រូកជាមួយបង្គាក្រៀមអោយម៉ត់ល្អ។
- ហាន់មើមត្រាវជាសរសៃរតូចៗ។
- ឈូសការ៉ុតជាសរសៃរ។
- បុកសណ្តែកដីលីង ដាក់លាយជាមួយ សាច់ដែលចិញ្ច្រាំរួច ដាក់ការ៉ុត មើមត្រាវ សណ្តែកបណ្តុះ ដាក់អំបិល ស្ករ ប្រេងខ្យងចូលរួចច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វ។
- យកសំបកប៉កពា មករុំខ្ចប់ រួចបង់ក្នុងប្រេងដែលកំពុងក្តៅ (មូរបណ្តើរ ចំអិនបណ្តើរទើមមិនក្រៀមសំបក)។
ចំណាំ៖
- កុំដាក់អំបិលនិងស្ករច្រើនពេក នៅពេលដែលរសជាតិប្រៃផ្អែមច្បាស់ពេក ចៃយ៉យើងមិនសូវឆ្ងាញ់ទេ។
- ខ្ញុំមិនបានបញ្ជាក់អំពីបរិមាណនៃគ្រឿងផ្សំ ដោយទុកជូនអ្នកចំអិនសំរេចខ្លួនឯង ព្រោះថាអ្នកខ្លះចូលចិត្តដាក់សាច់ច្រើន ខ្លះចូលចិត្តតិច ខ្លះចូលចិត្តការ៉ុត ខ្លះមិនចូលចិត្ត។ល៕
- សំបកប៉កពា (តូច)
- សាច់ជ្រូកសុទ្ធ
- បង្គាក្រៀម
- មើមត្រាវ
- ការ៉ុត
- សណ្តែកដីលីង
- សណ្តែកបណ្តុះ
- ពងមាន់ ១
- អំបិល ស្ករ ទឹកត្រី(មិនបាច់ប្រើក៏បាន) ប្រេងឆា ប្រេងខ្យង ។
របៀបចំអិន ៖
- ចិញ្ច្រាំសាច់ជ្រូកជាមួយបង្គាក្រៀមអោយម៉ត់ល្អ។
- ហាន់មើមត្រាវជាសរសៃរតូចៗ។
- ឈូសការ៉ុតជាសរសៃរ។
- បុកសណ្តែកដីលីង ដាក់លាយជាមួយ សាច់ដែលចិញ្ច្រាំរួច ដាក់ការ៉ុត មើមត្រាវ សណ្តែកបណ្តុះ ដាក់អំបិល ស្ករ ប្រេងខ្យងចូលរួចច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វ។
- យកសំបកប៉កពា មករុំខ្ចប់ រួចបង់ក្នុងប្រេងដែលកំពុងក្តៅ (មូរបណ្តើរ ចំអិនបណ្តើរទើមមិនក្រៀមសំបក)។
ចំណាំ៖
- កុំដាក់អំបិលនិងស្ករច្រើនពេក នៅពេលដែលរសជាតិប្រៃផ្អែមច្បាស់ពេក ចៃយ៉យើងមិនសូវឆ្ងាញ់ទេ។
- ខ្ញុំមិនបានបញ្ជាក់អំពីបរិមាណនៃគ្រឿងផ្សំ ដោយទុកជូនអ្នកចំអិនសំរេចខ្លួនឯង ព្រោះថាអ្នកខ្លះចូលចិត្តដាក់សាច់ច្រើន ខ្លះចូលចិត្តតិច ខ្លះចូលចិត្តការ៉ុត ខ្លះមិនចូលចិត្ត។ល៕