សាច់គោការីខ្នុរខ្ចី

កម្ពុជាសម្បូរណ៍ទៅដោយធុនធានធម្មជាតិជាច្រើនរួមទាំងបន្លែផ្លែឈើនាៗផងដែរ ហើយបន្លែផ្លែឈើទាំងនោះ ជាផ្នែកមួយនៃការទ្រទ្រុងជីវិតមនុស្សថ្ងៃនេះCambodia Recipe សូមលើកយកផ្លែឈើមួយប្រភេទដែលនរណាៗ ក៏ស្គាល់នោះគឺខ្នុ​រ​ ហើយភាគច្រើនគេញ៉ាំវានៅពេលដែលវាទុំគឺមានរសជាតិផ្អែមឆ្ងាញ់ជាប់មាត់ ប៉ុន្តែថ្ងៃនេះ យើងមិនញ៉ាំខ្នុរទុំទេ គឺញ៉ាំខ្នុរខ្ចីដោយកែឆ្នៃខ្នុរខ្ចីទៅជាមុខម្ហូបមួយដ៏ឆ្ងុយឆ្ងាញ់នោះគឺ​​សាច់គោការីខ្នុរខ្ចី

គ្រឿ​ង​ផ្សំ​ ​៖

​-​សា​ច់​គោ​ ​(​សា​ច់​ស​រ​សៃ​)​ ​២​០​០​ក្រា​​ម​
​-​គ្រឿ​ង​កា​រី​ ​៥​០​ក្រា​ម​
​-​ត្រ​ប់​ពុ​ត​លំ​ញ​ង​ ​១​០​-​២​០​គ្រា​ប់​
​-​សា​ច់​ខ្នុ​រ​ខ្ចី​ ​១​០​០​ក្រា​ម​
​​-​ទឹ​ក​ត្រី​ ​១​ស្លា​ប​ព្រា​បា​យ​
​-​ស្ក​រ​ត្នោ​ត​ ​១​ស្លា​ប​ព្រា​បា​យ​
​-​ទឹ​ក​ដោះ​គោ​ឆៅ​ ​១​ចា​ន​ច​ង្កឹះ​
​-​ដុំ​ស៊ុ​ប​ខ្ន​រ​ ​១​ដុំ​
​-​យ៉ា​អួ​ ​១​ចា​ន​ច​ង្កឹះ​
​-​ស្លឹ​ក​ក្រូ​ច​សើ​ច​ ​ហែ​ក​ ​៤​-​៥​ស​ន្លឹ​ក​
​-​គ្រា​ប់​ប៉ូ​ច​ ​ក្រា​ក់​ ​លី​ង​បុ​ក​ ​១​/​២​ ​ស្លា​ប​ព្រា​កា​ហ្វេ
​​-​ម្រេ​ច​គ្រា​ប់​ ​បុ​ក​ ​១​ស្លា​ប​ព្រា​កា​ហ្វេ​
​-​អំ​បិ​ល​ ​១​/​២​ ​ស្លា​ប​ព្រា​កា​ហ្វេ​
​-​ប្រេ​ង​ឆា​ ​២​ស្លាប​ព្រាបាយ

វិ​ធី​ចំអិន​​ ៖

១​.​ដា​ក់​ឆ្នាំ​ង​ដាំ​ទឹ​ក​ ​រ​ម្ងា​ស់​សា​ច់​គោ​ ​ឱ្យ​ផុ​យ​។​ ​ឆា​គ្រឿ​ង​កា​រី​ ​ជា​មួ​យ​ ​ប្រេ​ង
​​   ​ឱ្យ​ឈ្ងុយ រួចយកទៅចាក់ចូលក្នុងឆ្នាំងរម្ងាស់ ​ហើ​យ​ដា​ក់​ទឹ​ក​ដោះ​ឆៅ​ ​និ​ង​ ​
   ដុំ​ស៊ុ​ប​​ ​ចូ​ល​ ​កូ​រ​ឱ្យ​ចូ​ល​គ្នា ​ផ្សំរសជាតិតាមចំណូលចិត្ត។ បន្ទាប់មក ដាក់ស្លឹកក្រូចសើច
    ម្រេច និងគ្រាប់ប៉ុចកាក់ ​រួ​ច​រម្ងា​​ស់​ ​ដោ​យ​ភ្លើ​ង​ខ្សោ​យ​ៗ
២. ដាក់យ៉ាអួ ត្រប់ និងសាច់ខ្នុរ រង់ចាំឱ្យពុះមួយួសាទៀត សឹមបិទភ្លើង៕