វិធីធ្វើកាពិផាវ

មាន​មនុស្ស​ជា​ច្រើន​ណាស់​ ស្គាល់ កាពិ ហើយ​ក៏​មាន​មនុស្ស​ជា​​ច្រើន​ដែល​​និយម​ចូល​ចិត្ត​​យក​វា​​ទៅ​ញ៉ាំជា​មួយ​ នឹង ម្កាក់ ស្វាយ ឬ​ខ្វិតជាដើម។ ប៉ុន្តែ​ពេល​នេះ​យើង​ខ្ញុំ​សូម​បង្ហាញ​លោក​អ្នក​ឲ្យ​ស្គាល់​ពី​រៀប​ធ្វើ​​ កាពិ​ផាវ​វិញ​ម្តង។ តើ​កាពិ​ផាវ មាន​អ្វី​ប្លែក សូម​មើល និង​អនុវត្ត​ដូច​ខាង​ក្រោម៖

+ គ្រឿងផ្សំ ៖
- កាពិ ១ចានតូច
- សាច់ជ្រូកសាច់សុទ្ធ ៣០០ក្រាម (ចិញ្ច្រាំឲ្យ​ម៉ត់)
- គ្រឿង ៣ស្លាបព្រាបាយ (មានគល់ស្លឹកគ្រៃ ខ្ទឹមស រមៀតនិងបន្ថែមសណ្តែកដី ៣០០​ក្រាមបុកជាមួយផង)
- បង្គាក្រៀម ១០០ក្រាម (ត្រាំទឹកឲ្យទន់)
- អំពិលទុំ ១០០ក្រាម (យកគ្រាប់ចេញ)
- ម្ទេសឆ្អើរ ២-៣ផ្លែ (ចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់)
- ខ្ទឹមស ១០០ក្រាម (ចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់)
- ខ្ទឹមក្រហម ១០០ក្រាម (ចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់)
- ស្លឹកក្រូចសើច ៣សន្លឹក
- ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រាបាយ
- ប៊ីចេង ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- បន្លែផ្ទាប់៖ ស្ពៃក្តោប ត្រសក់ ខ្ញី ត្រួយស្វាយ សណ្តែកគួរ ពោត​ខ្ចី​ សណ្កែក​គួរ ស្នៀត​ពោត ត្រកួន ត្រប...................

+ វិធីធ្វើ ៖
១. ជាដំបូង អ្នក​ត្រូវ​លីង​សាច់​ជ្រូក​ឲ្យ​ឆ្អិន ហើយ​ដួស​ទុក​មួយ​អន្លើ។
២. ដាក់​ខ្ទះចាក់​ខ្លាញ់​ឲ្យ​ក្តៅ​បន្តិច ដាក់​ខ្ទឹម​សបំពង​ឲ្យ​មាន​ក្លិន​ឆ្ងុយ បន្ទាប់​មក​ដាក់​គ្រឿង​ដែល​បាន​បុក​ហើយ និង​ស្លឹក​ក្រូច​សើច​ឆា​ចួល​គ្នា រួច​ដាក់​សាច់​ជ្រូក បង្គា​ក្រៀម កាពិ
ម្ទេស​ឆ្អើរ  ខ្ទឹម​ក្រហម ស្ករស ទឹក​ត្រី ប៊ី​ចេង និង​អំពិល​ទុំ រួច​កូរទាល់​តែ​ស្ងួត​ទឹក។
៣. ចុង​ក្រោយ​ភ្លក់​មើល​បើ​គិត​ថា​ខ្វះ​គ្រឿង​ទេស​មួយ​ណា​ សូម​បន្ថែម​តាម​ចំណូលចិត្ត៕