ចំណាយពេលតែ ៣០នាទី លោកអ្នកអាចបានបាយនិង
ម្ហូបយ៉ាងឆ្ងាញ់ពិសារ
+ គ្រឿងផ្សំ៖
- អង្ករផ្កាម្លិះ ២ពែង
- សាច់ជ្រូក (សាច់ចំឡក) ហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ ៣០០ក្រាម
- គ្រឿងការី ១០០ក្រាម
- ស្លឹកក្រូចសើច ហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗ ១សន្លឹក
- ម្ទេសដៃនាងក្រហម ហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗ ១ផ្លែ
- បន្លែត្រសក់និងសណ្តែកកួរ ឬតាមចំណូលចិត្ត ២០០ក្រាម។
- អង្ករផ្កាម្លិះ ២ពែង
- សាច់ជ្រូក (សាច់ចំឡក) ហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ ៣០០ក្រាម
- គ្រឿងការី ១០០ក្រាម
- ស្លឹកក្រូចសើច ហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗ ១សន្លឹក
- ម្ទេសដៃនាងក្រហម ហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗ ១ផ្លែ
- បន្លែត្រសក់និងសណ្តែកកួរ ឬតាមចំណូលចិត្ត ២០០ក្រាម។
+ វិធីចំអិន ៖
១. លាងអង្ករឱ្យស្អាត ហើយដាក់ក្នុងឆ្នាំងថ្មីទទេស្អាតមួយ។ បន្ទាប់មក
ដាក់គ្រឿងការីចូល រួចលាយច្របល់បញ្ចូលគ្នាឱ្យសព្វ។ ឯសាច់ជ្រូក
ប្រឡាក់ជាមួយគ្រឿងការី។ បើសាប អាចថែមអំបិលបន្តិច។
២. អង្ករដែលលាយគ្រឿងរួច ផ្ទេរទៅដាក់ក្នុងចានធំ មានបាតជ្រៅបន្តិច
រួចហើយ ដាក់បន្ទះសាច់ជ្រូកប្រឡាក់ពីលើ មុននឹងយកទៅចំហុយឱ្យឆ្អិនល្អ ដោយប្រើរយៈពេល
ប្រមាណ ៣០-៤៥នាទី។
៣. មុននឹងទទួលទាន រោយម្ទេសហាន់ និងសន្លឹកក្រូចសើច ពីលើ
ដើម្បីឱ្យមាន រសជាតិហឹរ និងក្លិនឈ្ងុយនៃស្លឹកក្រូចសើច។ ទទួលទានជាមួយបន្លែ
ពិតជាមានរស ជាតិឆ្ងាញ់ជាប់មាត់៕