ស្ងារជ្រក់សាច់មាន់
ប្រិយមិត្តប្រាដកជាធ្លាប់ធ្វើញ៉ាំរាប់ភ្លេចមកហើយ ប៉ុន្តែស្ងោរជ្រក់សាច់មាន់ដែលមានលាយទំពាំងច្បាស់ជាមានប្រិយមិត្តជាច្រើន
មិនទាន់ធ្លាប់សាករសជាតិនៅឡើយទេ។ ដូច្នេះចង់ដឹងថា ម្ហូបមួយមុខនេះមានអ្វីប្លែក ហើយមានរសជាតិយ៉ាងណានោះ
សូមអនុវត្តទាំងអស់គ្នាដូចខាងក្រោម៖
+
គ្រឿងផ្សំ
-
សាច់មាន់ ៥០០ក្រាមកាត់ដុំៗ
-
ទំពាំង ៣០០ក្រាម ចិតចំណិត ឬដុំ
-
ខ្ទឹមស ៣កំពឹសចិតចំណិត
-
រំដេង ៣ចំណិត
-
ស្លឹកក្រូចសើច ៤សន្លឹក
-
គល់ស្លឹកគ្រៃ ១គល់ ដំបែកកាត់កង់
-
អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-
ទឹកត្រី ២-៣ស្លាបព្រាបាយ
-
ស្ករស ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-
ប៊ីចេង ចុងស្លាបព្រា
-
អង្ករ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
-
ក្រូចឆ្មា ២-៣ផ្លែ
-
ជីក្រហម ជីវ៉ាន់ស៊ុត និងស្លឹកខ្ទឹមហាន់
+
វិធីធ្វើ ៖
១.
មុនដំបូងដាក់ឆ្នាំងដាំទឹកឲ្យពុះ បន្ទាប់មកដាក់អង្ករ, គល់ស្លឹកគ្រៃ, ទឹកត្រី, ស្ករស, ប៊ីចេង, រំដេង, ខ្ទឹមស, អំបិល
និងស្លឹកក្រូចសើចចូល រួចទុកឲ្យពុះ។
២.
បន្ទាប់មកទៀតដាក់សាច់មាន់ និងត្រពាំងចូលជាមួយគ្នាដើម្បីរំងាស់។
៣.
មួយសន្ទុះក្រោយមក សាច់មាន់ និងទំពាំងឆ្អិនហើយ អាចយកមកជ្រក់ជាមួយក្រូចឆ្មា
ដាក់ជីញាំបានហើយ៕