សារ៉ាម៉ាន់សាច់គោ

គ្រាន់តែឮឈ្មោះប្រិយមិត្ត​ ច្បាស់ជាប្លែកអារម្មណ៏ និងលួចឆ្ងល់ក្នុងចិត្ត​​ជាមិនខាន ប៉ុន្តែ​ថ្ងៃនេះ Cambodia Recipe និងធ្វើការបង្ហាញជូនពីវិធីធ្វើម្ហូបប្លែកមួយ​មុខនេះ​ដើម្បី​ឲ្យប្រិយមិត្ត​ គ្រប់​គ្នា​អស់ចម្ងល់។


+ គ្រឿងផ្សំ ៖
- សាច់គោ ៥០០ក្រាមហាន់ដុំៗ
- ខ្ទិះដូង ១ចាន
- កាពិ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាបាយ
- រំដេង ១ដុំហាន់ចំណិតៗ
- ស្លឹកក្រូចសើច ៤សន្លឹក
- ផ្កាចាន់ ២ដុំ
- សំបកឈើអែម ៣ចំណិត
- ម្ទេសក្រៀមចិញ្ច្រាំ ៤ស្លាបព្រាបាយ
- សណ្តែកដីលីង ៣ស្លាបព្រាបាយ (បុក)
- ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- អំបិល ១ចិប
- ស្ករត្នោត ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប្រេងឆា ៣-៥ស្លាបព្រាបាយ

+ វិធីធ្វើ ៖
១. មុន​ដំ​បូង​ដាក់​ប្រេងឆាចូល​ក្នុង​ឆ្នាំង​ទុក​ឲ្យ​ក្តៅ​ បន្ទាប់​មក​ដាក់​រំដេង ស្លឹកក្រូចសើច ផ្កាចាន់ និងសំបកឈើអែម​ចូល​រួច​ហើយ​ឆាវា​​មួយ​សន្ទុះ។
២. ​​យក​ខ្ទឹម​ស ​និង​ម្ទេស​ចិញ្ច្រាំ​ដាក់​ចូល​ឆា​បន្ត​​ទៀត​​ឲ្យ​មាន​ខ្លិន​ឈ្ងុយ ចាំ​ដាក់​ស្ករត្នោត កាពិ និងខ្ទិះ​ដូង (ដាក់​មុន​បន្តិច)​កូរវា​​បញ្ចូលគ្នា។
៣. បន្ទាប់​ពី​កូរ​វា​រួច​ហើយ​ទើប​ដាក់​​​អំបិល​ ប៊ីចេង ​សណ្តែក​ដី (ដាក់​មុន​បន្តិច)​ចូល​​កូ​រ​វា​​មួយ​ភ្លេត​​ដាក់​​សាច់​គោ​​ចូល​កូរ​ឲ្យ​ ចូល​រស់​ជាតិដាក់​ខ្ទិះ​ដូង​ថែម​បន្តិច​ទៀត​រំ​ងាស់​ទុក​មួយ​សន្ទុះ។
៤. ​យក​ខ្ទិះ​ដូងដែល​នៅ​សល់​ដាក់​ចូល​ទុក​មួយ​ពុះ ​យក​​សណ្តែក​ដី​ដែល​នៅ​សល់ដែរ​ដាក់​ចូល​ជា​ចុង​ក្រោយ​ជា​ការ​ស្រេច៕