ថ្ងៃនេះគេហទំព័រ Cambodia Recipe សូមណែនាំនូវមុខម្ហូបដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ពិសារ
និងមានភាពប្លែកដែលមានឈ្មោះថា អាម៉ុក សម្រាប់ប្រិយមិត្តនារីៗដែលនិយមចូលចិត្តធ្វើមុខម្ហូបដែលមានភាពប្លែកៗសម្រាប់ពេលជួបជុំក្រុមគ្រួសារ
ឫមិត្តភក្ត័នៅពេលសម្រាកពីការងារ។ ដូចនេះទស្សនា
និងសាកល្បងជាមួយ Cambodia Recipe ទាំងអស់គ្នាដូចខាងក្រោម៖
គ្រឿងផ្សំ ៖
- ត្រីរស់
- ឫ
- ឆ្តោ
- ដូចទុំ
- ម្ទេសក្រហម
- សំបកក្រូចសើច
- គល់ស្លឹកគ្រៃ
- រំដេង
- រមៀត
- គល់វ៉ាន់ស៊ុយ
- ខ្ទឹមស
- ខ្ទឹមក្រហម
- ស៊ុត
- សណ្តែងដី
- កាពិ
- ស្លឹកញ
- ឬស្លឹកកន្ទួត
- ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ
- ម្ទេសផ្លោកទុំ
- ស្លឹកចេក។
- ត្រីរស់
- ឫ
- ឆ្តោ
- ដូចទុំ
- ម្ទេសក្រហម
- សំបកក្រូចសើច
- គល់ស្លឹកគ្រៃ
- រំដេង
- រមៀត
- គល់វ៉ាន់ស៊ុយ
- ខ្ទឹមស
- ខ្ទឹមក្រហម
- ស៊ុត
- សណ្តែងដី
- កាពិ
- ស្លឹកញ
- ឬស្លឹកកន្ទួត
- ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ
- ម្ទេសផ្លោកទុំ
- ស្លឹកចេក។
វិធីធ្វើ ៖
1. ត្រីរស់លើយយកស្រកាចេញ លាងទឹកឲ្យស្អាត ហាន់ជាបន្ទះៗ។
2. ស្លឹកចេកកាត់ជារាងមូលដេរជាកន្ទោងហើយស្លឹកញឬស្លឹកកន្ទួតទ្រាប់បាត។
3. ដូងទុំកោសយកក្បាលខ្ទិះទុកផ្សេង ចុងខ្ទិះទុកផ្សេង គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហម រំដេង រមៀតសំបកក្រូចសើច គល់វ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម អំបិលម៉ដ្ឋ ដាក់កាពិបន្តិច។
4. ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុនបេះលាងទឹកឲ្យស្អាត ម្ទេសផ្លោកទុំចិតជាផា្ក សណ្តែកដីលីងបុកឲ្យម៉ត។
5. យកក្បាលខ្ទិះពាក់កណ្តាល លាយនិងម្សៅមីបន្តិច ដាក់កូឲ្យឆ្អិន(កុំដាក់ម្សៅមី ច្រើនពេកប្រយ័ត្នខាប់ហួស) កូរឲ្យនៅទឹកផុតៗ។
6. យកសាច់ត្រី ក្បាលខ្ទិះបិងចុងខ្ទិះ គ្រឿង ស៊ុត សណ្តែងដី កូរចូលគ្នា ចាក់ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប កូរឲ្យយូររវាង15នាទី ទាល់តែឡើងខាប់ ដួសដាក់ក្នុងកន្ទោង ចំហុយឲ្យឆ្អិន ហើយយកក្បាលខ្ទិះដែលកូរទុកនោះមកចាក់ពីលើ រូចរោយស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយឆ្លាស់គ្នាបិងម្ទេសផ្លោកទុំ។
1. ត្រីរស់លើយយកស្រកាចេញ លាងទឹកឲ្យស្អាត ហាន់ជាបន្ទះៗ។
2. ស្លឹកចេកកាត់ជារាងមូលដេរជាកន្ទោងហើយស្លឹកញឬស្លឹកកន្ទួតទ្រាប់បាត។
3. ដូងទុំកោសយកក្បាលខ្ទិះទុកផ្សេង ចុងខ្ទិះទុកផ្សេង គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហម រំដេង រមៀតសំបកក្រូចសើច គល់វ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម អំបិលម៉ដ្ឋ ដាក់កាពិបន្តិច។
4. ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុនបេះលាងទឹកឲ្យស្អាត ម្ទេសផ្លោកទុំចិតជាផា្ក សណ្តែកដីលីងបុកឲ្យម៉ត។
5. យកក្បាលខ្ទិះពាក់កណ្តាល លាយនិងម្សៅមីបន្តិច ដាក់កូឲ្យឆ្អិន(កុំដាក់ម្សៅមី ច្រើនពេកប្រយ័ត្នខាប់ហួស) កូរឲ្យនៅទឹកផុតៗ។
6. យកសាច់ត្រី ក្បាលខ្ទិះបិងចុងខ្ទិះ គ្រឿង ស៊ុត សណ្តែងដី កូរចូលគ្នា ចាក់ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប កូរឲ្យយូររវាង15នាទី ទាល់តែឡើងខាប់ ដួសដាក់ក្នុងកន្ទោង ចំហុយឲ្យឆ្អិន ហើយយកក្បាលខ្ទិះដែលកូរទុកនោះមកចាក់ពីលើ រូចរោយស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយឆ្លាស់គ្នាបិងម្ទេសផ្លោកទុំ។