ញាំត្រប់ដុត

ម្ហូបអាហារពិតជាសំខាន់សំរាប់សុខភាពរាងកាយ ហើយមុខម្ហូបដែលឆ្ងុយឆ្ងាញ់ក៏កាន់តែធ្វើឲ្អារម្មណ៍ក្នុងការទទួលទានមានភាពសប្បាយរីករាយមួយកំរិតទៀត ដូច្នេះស្រ្តីមេផ្ទះទាំងឡាយកុំភ្លេចណាមន្តស្នេហ៍ដ៏ទាក់ទាញមួយអាចយកឈ្នះចិត្តស្វាមីកុំឲ្យឧស្សាហ៍ចេញបាយក្រៅផ្ទះនោះ ត្រូវតែចេះរៀម្ហូប អាហារឆ្ងាញ់ៗ សំរាប់ស្វាមី ហើយថ្ងៃនេះ Cambodia Recipe សូមបង្ហាញជូនមុខម្ហូបឆ្ងុយឆ្ងាញមួយមុខទៀតនោះគឺញាំ​ត្រ​ប់​​ដុ​ត៖

គ្រឿ​ង​ផ្សំ ៖
​-​ត្រ​ប់​​វែ​ង​ ​២​ផ្លែ​
​-​សា​ច់​ជ្រូ​ក​កិ​ន​​ ​ឬ​ចិ​ញ្ច្រាំ​ ​ក​ន្លះ​ចា​ន​ច​ង្កឹះ​
​-​​ប​ង្គា​ស្រុ​ស​ ​៨​ក្បា​ល​
​-​ជី​រ​អ​ង្កា​ម​ ​ក្តិ​ច​យ​ក​ស្លឹ​ក​ ​២​ស្លា​​ប​ព្រា​បា​យ

គ្រឿ​ង​ផ្សំ​ទឹ​ក​ញាំ៖
​-​ម្ទេ​ស​ខ្មាំ​ង​ ​ហា​ន់​ ​២​ផ្លែ​
​-​ខ្ទឹ​ម​ក្រ​ហ​ម​ ​ហា​ន់​ ​៣​ស្លា​ប​ព្រា​បា​យ​
​-​ទឹ​ក​ត្រី​ ​៣​ស្លា​ប​ព្រា​បា​យ​
​-​ទឹ​ក​ក្រូ​ច​ឆ្មា​រ​ ​​៥​ស្លា​ប​ព្រា​បា​យ​
​-​ស្ក​រ​ស​ ​១​ស្លា​ប​ព្រា​បា​​យ​

វិធីញាំដើម្បីទទួលបានញាំត្រប់ដុតដ៏ឆ្ងុយឆ្ងាញ់៖
១​.​លា​យ​គ្រឿ​​ង​ផ្សំ​ទឹក​ញាំ​ទាំងអស់ បញ្ចូលគ្នាឱ្យសព្វ
​២​.​អាំ​ង​ឬ​ដុ​ត​ត្រ​ប់​ ​ឱ្យ​ទ​ន់ ​ហើ​​​យ​ឆ្អិ​ន​ល្អ​ ​រួ​ច​ប​កសំ​ប​ក​​ចេ​ញ​ ​ហា​ន់​ ​ជា​ក​ង់​ៗ​ ​រៀ​ប​ដា​ក់​ក្នុ​ង​ចា​ន​។
​៣​.​ដា​ក់​ប​ង្គា​ ​និ​ង​សា​ច់​ជ្រូ​ក​ចូ​ល​ ​រួច​សឹ​ម​ស្រោ​ច​ទឹ​ក​ញាំ​ ​ពី​លើ​ ​ហើ​យ​លា​យ​ច្រ​ប​ល់​ប​ញ្ចូ​ល​គ្នា​ឱ្យ​ស​ព្វ​៕