បង្អែមបបរសណ្តែកស
គឺជាបង្អែមមួយប្រភេទដែលមានគ្រឿងផ្សំដូចជាៈ សណ្តែកស, អង្ករដំណើប,
ស្ករស, អំបិល និងខ្ទិះដូង
ចង់ដឹងកាន់តែច្បាស់ទៅទៀតសូមអនុវត្តជាមួយ មង្គលការ ដូចខាងក្រោម៖
+ គ្រឿងផ្សំ៖
-
សណ្តែកស កន្លះចានចង្កឹះ (លាងត្រាំទឹកឲ្យរីក)
-
អង្ករដំណើប កន្លះចានចង្កឹះ (លាងត្រាំទឹកឲ្យរីក)
-
ស្ករស ២២៥ ក្រាម
-
អំបិល ១ ចិប
-
ខ្ទិះដូង កន្លះចានចង្កឹះ
+ គ្រឿងផ្សំ៖
១. មុនដំបូងយកទឹកដាក់ចូលក្នុងឆ្នាំងដាំឲ្យពុះ
បន្ទាប់មកដាក់សណ្តែកសចូលដាំវាឲ្យផុស។
២. បន្ទាប់ពីសណ្តែកផុសហើយដាក់អង្ករដំណើបចូលរួចដាំបន្តទៀតឲ្យអង្ករឆ្អិន។
៣. យកអំបិល ស្ករស
និងខ្ទិះដូងដាក់ចូល កូរឲ្យរលាយចូលគ្នាសព្វជាការស្រេច នៅពេលញាំដួសខ្ទិះដូងថែមដាក់ពីលើបន្តិចទៀតកាន់តែមានរស់ជាតិឆ្ងាញ់៕