Ramen ជាមុខម្ហូបមីជប៉ុនល្បីមួយ ដែលគេនិយមញ៉ាំច្រើននៅតាមភោជនីយដ្ឋានបែបជប៉ុន។
គេអាចធ្វើស៊ុបមី Ramen
ញ៉ាំតាមរសជាតិដែលចូលចិត្តដោយខ្លួនឯងបាន។ ខាងក្រោមនេះជារបៀបធ្វើមី
Ramen ជាមួយទឹកស៊ុបសាច់ជ្រូក ណែនាំដោយ វិបសាយ Japanese Cooking 101៖
គ្រឿងផ្សំ៖
+ មី៖
- មី (Ramen) ជប៉ុន (២២៥ ក្រាម អ្នកអាចរកទិញបាននៅផ្សារទំនើប)
- សាច់ជ្រូក (កន្លះគីឡូក្រាម
ប្រឡាក់អំបិលនិងដាក់ក្លាស្សេមួយយប់)
- ស៊ុត (១គ្រាប់)
- សណ្ដែកបណ្ដុះ
- ដើមខ្ទឹម
- ទឹក (២ លីត្រ)
- ម្សៅសូដា (២ស្លាបព្រាបាយ)
+ ស៊ុប៖
- ទឹក (១,៥ លីត្រ)
- មើមខ្ញី (ជាចំណិត
៥០ ក្រាម)
- ខ្ទឹមស (៣ កំពឹស)
- ទឹកស៊ីអីវ (៤ ស្លាបព្រាបាយ)
- អំបិល (១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ)
- ប្រេងល្ង (១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ)
+ វិធីធ្វើ៖
១. យកសាច់ជ្រូកដែលបានប្រឡាក់អំបិលនិងក្លាស្សេរួច
ដាក់ក្នុងឆ្នាំង ដាក់ទឹក ខ្ញី ខ្ទឹមស ដើមខ្ទឹម កម្ដៅឲ្យពុះ។ ស្រង់យកសាច់ជ្រូក
និងគ្រឿងផ្សំចេញ ដោយទឹកស៊ុបរម្ងាស់ចោល ប្រហែល ១ទៅ ២ ម៉ោង រួចបង់ អំបិល
ប្រេងល្ង ទឹកស៊ីអីវ ។
២. រៀបចំ គ្រឿងទេសសម្រាប់ដាក់ក្នុងមី
ដោយចម្អិនស៊ុត ស្រុះសណ្ដែកបណ្ដុះ ហាន់ដើមខ្ទឹម រួចរៀបចំស្រុះមី នឹងទឹកក្ដៅដោយបង់ម្សៅសូដាមុន
រួចស្រុះរយៈពេល៣០វិនាទី។
៣. រៀបចំស្រង់មី
ដាក់ក្នុងចាន ថែមទឹកស៊ុប និងរៀបបន្ថែមគ្រឿង ដើមខ្ទឹមហាន់ ស៊ុត សាច់ជ្រូកបន្ទះពីលើជាការស្រេច៕