ស្ងោជ្រក់ត្រីជាមួយផ្សិត

ប្រសិន​បើនិយាយ​ពីការស្ងោជ្រក់បងៗ​ស្រី​មេផ្ទះ​ ភាគច្រើន​គឺ​ប្រាកដ​ជា​បាន​ស្គាល់​ក៏​ដូច​ជា​ឧស្សាហ៏​ធ្វើ​ញ៉ាំ​ផង​ដែល​ក៏​ ប៉ុន្តែ​ថ្ងៃ​នេះ​មង្គល​ការ​យើង​ខ្ញុំ​បាន​បន្ថែម​នូវ​​ផ្សិត​ព្រម​ទាំង​ បង្ហាញ​នូវ​គន្លឹះ​នៃ​ការ​ធ្វើ​បន្ទិច​បន្ទួចដូច​ខាង​ក្រោម៖

គ្រឿងផ្សំ ៖
- ស្លឹក​ខ្ទឹម​​ ១មួយគម្ព
ម្ទេស ១ឬ ២ផ្លែ
- ក្រូច​ឆ្មា​១ផ្លែ
- ត្រី​ ៤០០ក្រាម
- គល់​ស្លឹកគ្រៃ ១គុល
- បន្ថែម​អង្ករ​កន្លះ​ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ស្លឹកក្រូចសើច រំដេង
- ស្ករសរ​ ២​ស្លាព្រាកាហ្វ
- ទឹកត្រី​ ៤​ស្លាព្រាបាយ
- អំបិលមួយ​ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ផ្សិតឈូក(ចំបើង) ២០០ក្រាម

វិធីធ្វើ
១/ ជាដំបូង​អ្នក​ត្រូវ​ធ្វើ​ត្រី​និង​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត​កាត់ជាកងៗ។
២/ ដាក់​ដាំ​ទឹក ​ព្រម​ទាំង​បន្ថែម​អង្ករ​កន្លះ​ស្លាព្រាកាហ្វេ ស្លឹកក្រូចសើច រំដេងចូល ហើយយក​គល់​ស្លឹកគ្រៃ​ដំឲ្យ​ទក់​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ឆ្នាំង​ដែល​ដាំទុកនោះ រងចាំ​ឲ្យ​ពុះដាក់​ត្រីចូលកូរ​ឲ្យ​សព្វ រួច​បន្ថែម អំបិលមួយ​ស្លាព្រាកាហ្វេ,ទឹកត្រី​ ៤​ស្លាព្រាបាយ​,ស្ករសរ ​ ២​ស្លាព្រាកាហ្វ រងចាំមួយរំពុះ​រហូត​ដល់​ត្រី​រាង​ឆ្អីន​បន្ទិច​សូម​ដាក់​ផ្សិត​ចូល​បន្ទាប់​ មក​រំងាយស់​មួយ​រំពុះភ្លក់​មើល​តាម​ចំ​ណូល​ចិត្ត​ជាការស្រេច។
៣/  នៅពេល​ដែល​រាបដាក់​ចាន​អ្នក​ត្រូវ​បន្ថែម​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ក៏​ដូច​ជា​ម្ទេស​ព្រម​ទាំង​ក្រូច​ឆ្មាចូល​ផង។​