សាច់ចំហុយមាន់ទ្រង់គ្រឿង

ថ្ងៃនេះ​ដែល​ Cambodia Recipe សូម​ ធ្វើ​ការ​ណែ​នាំ​ម្ហូប​មួយមុខ​ទៀត ដែលទទួល​ការ​ពេញ​និយម​យ៉ាង​ខ្លាំង​ ជា​ពិសេស​នៅតាម​បណ្តោល​ភោជនីយដ្ឋាន​នានា។ ម្ហូប​មួយ​នេះ​មាន​ឈ្មោះថា សាច់​មាន់​ទ្រង់​គ្រឿង ដោយ​ប្រើ​ប្រាស់គ្រឿង​ផ្សំ​​ផ្សេងៗ​ ដែល​មាន​នៅ​ក្នុង​ផ្ទះ​បាយ​ស្រាប់។​

គ្រឿងផ្សំ ៖
- ភ្លៅមាន់ ២ ភ្លៅ
- ស្រាស្លា ១ ព្រាបាយ
- ទឹកធម្មតា ៣ ស្លាព្រាបាយ
- ទឹកស៊ីអៀវខាប់ ៣ ស្លាព្រាបាយ
- ស្ករកន្លះស្លាព្រាបាយ
- អំបិល ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ខ្ញីហាន់ហើយ ៤០ ក្រាម
- ម្ទេស ១ ផ្លែ

វិធីធ្វើ
១. ជាដំបូងអ្នកត្រូវលាងសាច់មាន់ជាមុនសិន។ ហាន់​ម្ទេស​ជា​ចំណិតៗ​បញ្ឆិតៗ។
២. ដាក់ប្រេងរុក្ខជាតិឆាទឹកត្រីខាប់ បន្ទាប់​មក​ចាក់​ស្រា, ស្ករ, ទឹក​ធម្មតា, អំបិល, ប៊ី​ចេង​ចូល​ឆា​ឲ្យ​សព្វ​ទុក​ឲ្យ​ត្រជាក់ បន្ទាប់​មក​ប្រឡាក់​សាច់​ឲ្យ​សព្វ​ផ្អាប់​ទុក​រយះ​ពេល ២ ម៉ោង។
៣. បន្ទាប់មកដាក់ចំហុយសាច់រយៈពេល ២០ នាទី រួច​ហើយ​ស្រង់​ចេញ​ទុក​ឲ្យ​ត្រជាក់​កាច់​ជា​ដុំៗ​រាប់​ដាក់​ចាន បន្ទាប់​​​មក​ស្រោច​ទឹក​គ្រឿង​ខាប់​ដែល​សល់​ប្រលាក់​សាច់​ពី​លើ​សាច់ ហើយ​រោយ​​ម្ទេស និង​ខ្ញី​ពីលើ​ជា​​ការ​ស្រេច៕