១- ចំបើងស្អាត និងស្ងួតចិញ្ច្រាំ
៥០គីឡូក្រាម
២- ម្សៅអង្ករដំណើប ម្សៅពោត ១គីឡូក្រាមដូចគ្នា
៣- ទឹកជី EM ២៥០មីលីលីត្រ
៤- លាមកគោហាលស្ងួតម៉ដ្ឋ សំបកសណ្តែកសៀង សណ្តែកបាយ ដើមចេក
កំប្លោកចិញ្ច្រាំ កន្ទក់ម៉ដ្ឋ យក៥គីឡូដូចៗគ្នា។
វិធីបណ្តុះ៖
១- ដាក់ លាយចំបើង លាមកគោ សំបកសណ្តែកសៀង សណ្តែកបាយ ដើមចេក
កំប្លោកចិញ្ច្រាំ កន្ទក់ម៉ដ្ឋ ឲ្យល្បាយសព្វ។
២- លាយម្សៅអង្ករដំណើប ជាមួយទឹកជី EM ២៥០មីលីលីត្រ
សម្រាប់បរិមាណទឹកដែលអាចស្រោចឲ្យសើមល្បាយខាងលើបាន៦០% ច្របល់ឲ្យសព្វរួចទុក១ម៉ោង។
៣- យកល្បាយមកញាត់ចូលក្នុងកញ្ច្រែង
(ទំហំមានអង្កត់ផ្ចិតប្រមាណ៥តឹក) ដាក់ជាន់ទី១កម្ពស់២តឹក ឲ្យណែន
រួចយកលាមកគោស្ងួត ទៅរោយបន្ថើរៗពីលើ រួចរោយម្សៅពោត
និងមេផ្សិតបន្ថើរៗពីលើ និងដាក់កំប្លោកពីលើមួយជាន់ទៀត ដោយអនុវត្តបែបនេះចំនួន
៣ជាន់ដូចៗគ្នា។
៤- យកកញ្ច្រែងដែលបានដាក់បណ្តុះរួចនោះទៅដាក់នៅ
ក្រោមដើមឈើ ឬកន្លែងដែលមានម្លប់
រួចធ្វើគ្រោងឫស្សីរាងកោងសម្រាប់ដាក់គ្របដំបូលថង់ប្លាស្ទិចកម្ពស់១ម៉ែត្រ
ការពារកុំឲ្យលិចទឹក ហើយសង្កត់អោយហប់ កុំអោយរបើកតាមខ្យល់
និងធ្វើដំបូលស្លឹកដូង ឬស្លឹកត្នោតខាងលើមួយជាន់ទៀត។
ការថែទាំ៖
៥- ផ្សិតអាចដុះបានល្អនៅសីតុណ្ហភាព៣០-៣២អង្សា
មួយអាទិត្យម្តងបើកផ្ទាំងសំពត់ចេញ ប្រស់ទឹកអោយសើមចំបើងផ្អួរៗតិចៗ
ហើយគ្របទុកវិញ តែកុំប្រស់ទឹកច្រើនហួសប្រមាណ នឹងនាំអោយផ្សិតរលួយកូន
ខានដុះចេញមក។
៦- ក្នុងរយៈពេលពីរអាទិត្យ
ផ្សិតនឹងចាប់ផ្តើមដុះចេញកូនតម្រៀបគ្នា។ បើសិនជាមានផ្សិតធំល្មម
អាចបេះបាន សូមបេះចេញ ដើម្បីទុកកន្លែង អោយផ្សិតដុះថែមទៀត
នៅថ្ងៃបន្តបន្ទាប់មក។
៧- រយៈកាលបេះផល គឺរវាងចុងអាទិត្យទីពីរ រហូតដល់ពេញអាទិត្យទី៤។
៨- ចូលអាទិត្យទី៥ ឬ ទី៦ ផ្សិតនឹងថមថយលែងដុះ
យើងអាចរើយកយកចំបើងនោះមកជ្រលក់ទឹកដែលលាយខាងលើ ប្រស់ជីរលាមកគោ
មេផ្សិត និងម្សៅពោតសាជាថ្មី។