ភ្លាបង្គាកោះកុង

គ្រឿងផ្សំ​៖

- បង្គា 3 ខាំ​

- ទឹកកក​ម៉ដ្ឋ 1​កែវ​

- ស្ពៃក្តោប 1 ជ្រុង​

- ម្ទេស 3 គ្រាប់​

- ទឹកត្រី 2 ស្លាបព្រា​បាយ​

- ទឹកក្រូច​ឆ្មារ 2​ស្លាបព្រា​បាយ​

- ស្ករស 2 ស្លាបព្រា​បាយ​


វិធី​ធ្វើ​៖

-​បង្គា​បកសំបក​ទុក​តែ​កន្ទុយ ស្ពៃក្តោប​ហាន់​ជា​សរសៃ ម្ទេស ខ្ទឹមស បុក​ចូលគ្នា ទឹកកក​វាយ​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ​

។​

-​យក​បង្គា​រៀប​ដាក់​ចាន ហើយ​យក​ទឹកកក​គ្របពីលើ​ឲ្យ​ត្រជាក់​(​អាច​ក្លាសេ​ក្នុង​ទូរ​ទឹកកក​ក៏បាន​) 

រួច​លាយ ទឹកត្រី ស្ករ ទឹកក្រូច​ឆ្មារ ម្ទេស ខ្ទឹមស ច្របល់​ចូលគ្នា ពេល​ញ៉ាំ ស្រោច​ពីលើ​បង្គា​ក៏បាន 

ចង់​ជ្រលក់​ក៏បាន ផ្ទាប់​ជាមួយ​ស្ពៃក្តោប ឬ​បន្លែ តាម​ការចូល​ចិត្ត​៕