ប្រភេទរុក្ខជាតិ៖
- ស្លឹកជីត្រចៀកជ្រូក
- ពោតបារំង
វិធីធ្វើ និងប្រើប្រាស់៖
វិធីទី១៖
យកស្លឹកជីត្រចៀកជ្រូកបុក ឬច្របាច់យកទឹក៣ស្លាបព្រាកាហ្វេមកហូប
១ថ្ងៃ ២ដង ព្រឹក និងល្ងាច។
វិធីទី២៖
យកពោតបារាំងស្រស់២ផ្លែ កាត់ក្បាល និងកន្ទុយចេញ ហើយកាត់វាជា២
ឬ ៣ កង់ ដាក់ក្នុងទឹកស្អាត ១កែវ ទុកចោល ១យប់ បន្ទាប់មកយកវាមកផឹកមុនបរិភោគអាហារពេលព្រឹកកន្លះម៉ោង
(ផឹកទាំងអស់)។
****អនុវត្តរូបមន្តមួយនេះឲ្យបានទៀងទាត់
រហូតទាល់តែជំងឺរបស់អ្នកជាសះស្បើយ។