+
គ្រឿងផ្សំ៖
- បង្គា
បកអោយស្អាត
- គ្រឿងបុក
( គល់ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូចសើច រំដេង រមៀត ខ្ទឹមស )
- កាពិ រឺ
ប្រហុក ( តាមចំណូលចិត្ត )
-
ម្ទេសក្រៀម ចិញ្ច្រាំអោយម៉ត់
- ខ្ទិះដូង (
ខ្ទិះដើម និង ខ្ទិះចុង )
- ទឹកត្រី
ម្សៅស៊ុប ស្ករស និង អំបិល
- គ្រឿងការី
- សណ្ដែកដី
លីងអោយឈ្ងុយ បុកកុំអោយម៉តពេក
-
ទឹកដោះគោឆៅ
- ត្រប់វែង
ខ្ទឹមបារាំង ដំឡូងបារាំង
+
វិធីធ្វើ៖
-
ដាក់ខ្ទិះដើមចូលក្នុងឆ្នាំង ទុកអោយឡើងប្រេងបន្តិច ដាក់ម្ទេសក្រហម ប្រហុក
រឺ កាពិ កូរអោយ
រៀងក្រហម
ដាក់គ្រឿងបុកចូល កូរអោយសព្វឡើងឈ្ងុយ ហើយដាក់សណ្ដែកដី និង គ្រឿងការីចូល ( បើសិនជាស្ងួត
ដាក់បន្ថែមខ្ទិះចុងចូលបន្តិច )
- ដាក់បង្គា
ស្ករស អំបិល ទឹកត្រី និងម្សៅស៊ុប កូរចូលគ្នាអោយសព្វ ទើបដាក់ខ្ទិះចុងចូល
ទុក
អោយពុះរួចភ្លក់មើលអោយល្មម តាមការចូលចិត្ត
ដាក់ត្រប់វែង ខ្ទឹមបារាំង និងដំឡូងបារាំងចូល ទុកអោយឆ្អិនបន្លែ
ហើយចាក់ទឹកដោះគោឆៅចូល ទុកអោយពុះម្ដងទៀត រួចជាការស្រេច ។
ជាធម្មតា
បើយើងស្លររបៀបគ្រួសារតូច យើងអាចដាក់បង្គា ..តែបើស្លរជារបៀបគ្រួសារធំ
និង ពិធីផ្សេងៗគេប្រើ សាច់មាន់ រឺ សាច់ជ្រូកលាយគ្នា ហើយដាក់បន្លែមានច្រើនជាងនេះ
ដូចជាថែម សណ្ដែកគួរ ត្រប់ពុតញង ជាដើម .....។ល ៕