មឹក​អាំង​ស្នូល​សាច់ជ្រូក​

+ គ្រឿងផ្សំ​
មឹក​ធំៗ ៣​ទៅ​5​ក្បាល​
ស្លឹក​ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ​ចិញ្ច្រាំ 1​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១-២ ស្លាបព្រា​បាយ​
ប្រេងខ្យង ១​ស្លាបព្រា​បាយ​
ស្ករស ១​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
សាច់ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ ១​ខាំ​
ខ្ទឹមស​ចិញ្ច្រាំ ១​ស្លាបព្រា​បាយ​
ការ៉ុត​ចិញ្ច្រាំ ១​ស្លាបព្រា​បាយ​
ខ្ទឹមបារាំង​ចិញ្ច្រាំ កន្លះ​ស្លាបព្រា​បាយ​
ម្ទេស​ហា​វ៉ៃ​ព៌​ណ​ក្រហម​ចិញ្ច្រាំ ១​ស្លាបព្រា​បាយ​
ម្រេច​ម៉ត់ កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
ស្លឹក​ខ្ទឹម​កាត់​ខ្លីៗ ១​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
ប្រេងឆា ១​ស្លាបព្រា​បាយ​
+ របៀប​ធ្វើ​
ដាំ​ខ្ទះ​អោយ​ក្តៅ ដាក់​ខ្ទឹមស​បំពង​អោយ​ប្រែ​ព៌​ណ សឹម​ដាក់​សាច់ជ្រូក​ឆា​ពីរ​បី​ត្រឡប់ បន្ថែ​រសជាតិ​ដោយ ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ ប្រេងខ្យង ម្ទេស​ហា​វ៉ៃ ម្រេច​ម៉ត់ ការ៉ុត ខ្ទឹមបារាំង និង​ស្លឹក​ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ឆា​ផ្សំ​ចូលគ្នា​ឲ្យ​បាន​រសជាតិ​តាម​ចំណង់​ចំណូលចិត្ត​។​
យក​សាច់​ឆា​ទៅ​ញាត់​នៅក្នុង​មឹក​ឲ្យ​សមល្មម​ណែន​ល្អ​រួច​យក ឈើចាក់ធ្មេញ​ខ្ទាស់​មុខ​វា​កុំ​ឲ្យ​ធ្លាយ​ស្នូល​ចេញមកក្រៅ ។​
បន្ទាប់មក​យក​វា​ទៅ​អាំង​ឲ្យ​ឆ្អិន សឹម​លើកដាក់​ចាន​និង​ហាន់​ជា​ចំណិតៗ ។​
​ទទួលទាន​ជាមួយ​ទឹក​ប៉េងប៉ោះ​ឬ​ទឹកត្រី​កោះកុង​និង​បា​យស​ក្តៅៗ​ឬ​ធ្វើជា​គ្រឿងក្លែម​ក៏បាន ៕