ឆាបង្គា​ជូ​អែម​

+ គ្រឿងផ្សំ​
បង្គា 2 ខាំ​កន្លះ​
ខ្ទឹមស 4 កំពឹស​
ម្ទេស​ក្រហម 3 គ្រាប់​
ម្ទេស​ខៀវ 1 គ្រាប់​
ម្ទេស​ក្រៀម 3 គ្រាប់​
គល់​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ 3
ខ្ទឹមក្រហម 2 មើម​
ទឹក​ស៊ុប​មាន់ កន្លះ​ពែង​
ទឹកអំពិល 3 ស្លាបព្រា​បាយ​
ទឹកត្រី 1 ស្លាបព្រា​បាយ​កន្លះ​
ស្ករត្នោត 3 ស្លាបព្រា​បាយ​
ខ្ទឹមក្រហម បំពង 2 ស្លាបព្រា​បាយ​

+ វិធី​ធ្វើ​
បុក ខ្ទឹមក្រហម​ហាន់ 2 មើម ខ្ទឹមស 4 កំពឹស ម្ទេស​ក្រហម 2 គ្រាប់ គល់​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ ចូលគ្នា​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ។
ម្ទេស​ក្រហម 1 គ្រាប់ និង​ម្ទេស​ខៀវ 1 គ្រាប់ ហាន់​ប​ញ្ឈិ​តៗ​
ដាក់​ខ្ទះ​លើ​ចង្ក្រាន​ដាក់​ខ្លាញ់​ឲ្យ​ក្ដៅ​បន្តិច យក​បង្គា​ដែល​បង​សំបក​ហើយ​មក​ចៀន​ឆ្អិន​ល្មម រួច​
ដួស​ចេញ។
យក​គ្រឿង​ដែល​បុក​ខាងលើ​ដាក់​រលីង​ក្នុង​ខ្ទះ​ឲ្យ​ក្រៀម​បន្តិច ដាក់​ទឹក​ស៊ុប​មាន់ ស្ករត្នោត ទឹកត្រី 
ទឹកអំពិល ចូល រួច​កូរ​វា​ឲ្យ​ឡើង​ក្រហម​រីង​ទឹក​បន្តិច រួច​ដាក់​បង្គា​ចូល និង​ម្ទេស​ក្រហម ម្ទេស​ខៀវ​ចូល កូរ​បន្តិច បិទ​ភ្លើងចង្ក្រាន​រួច​ដួស​ដាក់​ចាន​រោយ​ខ្ទឹម​បំពង ស្លឹក​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​បន្តិច និង​ដាក់​ម្ទេស​ក្រៀម ពីលើ​រួច​ជាការ​ស្រេច ៕(ទស្សនាវីដេអូខាងក្រោម)