+ គ្រឿងផ្សំ ៖
– ទ្រូងមាន់ ១
– ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ ស្លាបព្រាបាយ
– ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាបាយ
– ស្ករស ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
– ម្ទេសក្រហម ក្រៀមៗ ៣ផ្លែ
– ខ្ទឹមក្រហម ២ មើម
– គល់ស្លឹកគ្រៃ ២
– ខ្ទឹមស ៤ កំពឹស
– ស្លឹកក្រូចសើច ៦ សន្លឹក
– រំដេង ហាន់បន្ទះៗ ៦ បន្ទះ
– ទ្រូងមាន់ ១
– ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ ស្លាបព្រាបាយ
– ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាបាយ
– ស្ករស ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
– ម្ទេសក្រហម ក្រៀមៗ ៣ផ្លែ
– ខ្ទឹមក្រហម ២ មើម
– គល់ស្លឹកគ្រៃ ២
– ខ្ទឹមស ៤ កំពឹស
– ស្លឹកក្រូចសើច ៦ សន្លឹក
– រំដេង ហាន់បន្ទះៗ ៦ បន្ទះ
+ វិធីធ្វើ ៖
– ពុះទ្រូងមាន់ជាពីរ ចៀយកឆ្អឹងចេញ រួចកាត់វាដុំប៉ុន៣ ថ្នាំងដៃ រួចប្រឡាក់ជាមួយ ទឹកស៊ីអ៊ីវ ទឹកត្រី ស្ករស
– ពុះទ្រូងមាន់ជាពីរ ចៀយកឆ្អឹងចេញ រួចកាត់វាដុំប៉ុន៣ ថ្នាំងដៃ រួចប្រឡាក់ជាមួយ ទឹកស៊ីអ៊ីវ ទឹកត្រី ស្ករស
– រំដេង
ខ្ទឹមស ម្ទេស បុកឲ្យបែក កាត់គល់ស្លឹកគ្រៃជាបីកំណាត់
រួចបុកវាឲ្យបែកៗល្មម ចំណែកស្លឹកក្រូច ហែកជាពីរ
ខ្ទឹមក្រហមហាន់បន្ទះៗក្រាស់ល្ម រួចយកគ្រឿងទាំងអស់នេះ ដាក់ជាមួយ ទ្រូងមានបន្ទាប់មកច្របល់វាឲ្យចូលគ្រឿងទុក ៣០នាទី។
– ស្លឹកក្រូចសើច២
ស្លឹក ហាន់ឆ្មារៗទុកមួយឡែក។
– បន្ទាប់មកយកមាន់ដែលប្រឡាក់ហើយយកទៅដាក់ក្នុងឆ្នាំងមួយ
កូរវាត្រឡប់ចុះឡើងបន្តិចរួចយកឆ្នាំងឬផើងមួយ
ដាក់ទឹកជិតពេញផើងនោះ រួចដាក់ពីលើងឆ្នាំងសាច់មាន់ទុកវាចោល ២០នាទី
បន្ទាប់មកដូរទឹកក្នុង
ផើងចេញដាក់ទឹកថ្មីចូលទុកឲ្យទឹកឡើងក្ដៅចង់ពុះ១ សារទៀត ប្រហែល ៣០នាទី
រួចលើកទឹកចានផើង ចេញ
រួចដួសសាច់មាន់ដាក់ចាន ដាក់ស្លឹកក្រូចសើចដែលហាន់ឆ្មារៗ ពីលើ នឹងថែមម្ទេសក្រៀមពីរគ្រាប់
រួចជាការស្រេច ៕