+ គ្រឿងផ្សំ ៖
– ទឹកស៊ុបមាន់ 360 ml
– ភ្លៅមាន់ យកតែសាច់ កន្លះគីឡូ
– ទឹកខ្ទិះដូង 270 ml
– អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
– រំដេង 1
មើម
– គល់ស្លឹកគ្រៃ 1
– ស្លឹកក្រូចសើច 4-5 សន្លឹក
– ម្ទេសក្រហម 2-3 ផ្លែ
– ទឹកត្រី 2
ស្លាបព្រាបាយកន្លះ ទៅ 3 ស្លាបព្រាបាយ
– ទឹកក្រូចឆ្មារ 2-2.5 ស្លាបព្រាបាយ
– ស្ករត្នោត 1 ដុំតូចល្មម
– ផ្សិតអំបោះ 1 ខាំកន្លះ
– ស្លឹកខ្ទឹម
+វិធីធ្វើ ៖
– ហាន់រំដេងជាកង់ៗយកប្រហែល 10 កង់ គល់់ស្លឹកគ្រៃកាត់វាជា3-4 កង់
ស្លឹកក្រូចសើចហែកយកឆ្អឹង ទ្រនង់កណ្ដាលចេញ ម្ទេសក្រហមហាន់បញ្ឈិតៗ
ភ្លៅមាន់ហាន់ដុំៗ
– ដាំទឹកស៊ុបមាន់ឲ្យពុះ
រួចបង់អំបិល បន្ទាប់មកដាក់សាច់មាន់ចូលរម្ងាស់ 20 នាទី
បន្ទាប់មកយក
ឆ្នាំងថ្មីមករួចចាក់មាន់ដែលរម្ងាស់មុននេះចូល
ដើម្បីកុំឲ្យធំក្លិនស្ងិត បន្ទាប់មកទៀត ចាក់ទឹក
ខ្ទិះដូង ចូល
និងដាក់គ្រឿងទេស ដូចជា រំដេង គល់ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូចសើច ម្ទេស និងទឹកត្រី 2
ស្លាបព្រាបាយ ស្ករត្នោត ចូល។
– បន្ទាប់មកដាក់វាលើចង្ក្រានរម្ងាស់
2 ទៅ 3 នាទី និងដាក់ ផ្សិតចូល
បន្ថែមទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយចូលម្ដងទៀត
ដួសដាក់ចានរោយស្លឹកខ្ទឹមពីលើបន្តិច រួចជាការស្រេច ៕