+ គ្រឿងផ្សំ៖
– ត្រីរ៉ស់
– គ្រឿងបុកសម្រាប់ស្លរ
(ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូចសើច រំដេង ខ្ជាយ ខ្ទឹមស រមៀត )
– ខ្ទិះដូង
(ខ្ទិះដើម និង ខ្ទិះចុង)
– ទឹកត្រី ប៊ីចេង
អំបិល ស្ករស
– ប្រហុក
– សណ្ដែកដីលីងបុកអោយល្អិត
– បន្លែអន្លក់ខ្ចីៗ
តាមចំណូលចិត្ត
– នំបញ្ចុក
+ វិធីធ្វើ៖
– ធ្វើត្រី
អោយស្អាត យកស្រកាចេញ
– ស្លឹកគ្រៃ
ស្លឹកក្រូចសើច រំដេង ខ្ជាយ ខ្ទឹមស រមៀត បុកបញ្ចូលគ្នាអោយម៉ត់ល្អ
– ដាក់ដាំទឹកអោយពុះ
រួចជ្រុំប្រហុកអោយម៉ត់ក្នុងទឹកពុះ រួចយកត្រីទៅស្ងោរក្នុងទឹកសម្លរ
ក្រោយមកបង់ទឹកត្រី អំបិល ស្ករស ប៊ីចេង
រំងាស់ត្រីអោយឆ្អិនរួចស្រង់ចេញហើយបេះយកតែសាច់
ត្រីចេញកុំអោយមានឆ្អឹង។
– យកត្រីដែលបេះរួច
មកបុកជាមួយគ្រឿង ដាក់ អំបិល ស្ករស ប៊ីចេង បន្តិចៗដើម្បីអោយមានជាតិក្នុងសាច់ត្រី
បុករួចទុកមួយអន្លើរ
– យកទឹកដែលស្ងោរជាមួយត្រីដែលនៅសល់នោះ
មកដាក់ខ្ទិះចុងចូល រួចដាំអោយពុះ បន្ទាប់មកដាក់
ត្រីដែលយើងបុកជាមួយគ្រឿងចាក់ចូលក្រោយមក ដាក់ ខ្ទិះដូង ( ដើម ) ចូល
រួចកូរអោយសព្វ ហើយទុកអោយពុះម្ដងទៀត ភ្លក់មើលអោយល្មម តាមចំណង់ចំណូលចិត្ត
ទុកអោយពុះ និងឆ្អិនចូលជាតិគ្នាហើយ
រួចដាក់សណ្ដែកដីលីងចូលរួចជាការស្រេច៕