+ គ្រឿងផ្សំ៖
– អយស្ទើ ៣០គ្រាប់
– ម្ទេសម៉ត់ (Thai
chilli paste) ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
– ម្ទេសក្រហម ៥គ្រាប់
– ទឹកក្រូចឆ្មារ
១ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
– ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
– ស្ករស ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
– កន្ធំថេត ១ដុំតូចល្មម
– ខ្ទឹមក្រហម ១មើម
– ខ្ទឹមបំពង ១ស្លាបព្រាបាយ
– ខ្ទឹមស ៥កំពឹស
– គល់ស្លឹកគ្រៃ ២គល់
– ស្លឹកក្រូចសើច ៤សន្លឹក
– ជីរអង្កាម
+ វិធីធ្វើ៖
– លាងអយស្ទើឲ្យស្អាត
បេះយកសាច់ដាក់ចានទុកមួយអន្លើ, ហាន់ស្លឹកក្រូចឲ្យស្ដើងឆ្មារៗ,
ហាន់គល់
ស្លឹកគ្រៃ, ហាន់ខ្ទឹមសជាបន្ទះៗ,
បុកម្ទេសក្រហម, ហាន់ខ្ទឹមក្រហម,
បេះស្លឹកកន្ធំថេត
– យកចានធំមួយដាក់ម្ទេសម៉ត់
(Thai Chilli Paste) ម្ទេសបុក ទឹកត្រី ទឹកក្រូចឆ្មារ
ស្ករស ច្របល់ឲ្យ
រលាយគ្រឿងសព្វសឹមដាក់អយស្ទើ គល់ស្លឹកគ្រៃ ខ្ទឹមស
ខ្ទឹមក្រហម ស្លឹកក្រូច ស្លឹកកន្ធំថេត ច្របល់ឲ្យ
សព្វ រួចរោយខ្ទឹមបំពង
និងជីរអង្កាមពីលើរួចជាការស្រេច ៕